Concertreis Langres zomer 2020 (gecanceld)

Feestelijke 5-daagse tournee Exicon - gecanceld

Voor viering 14 Juillet en 500e verjaardag componist Thoinot Arbeau in geboorteplaats Langres.


Vocaal Ensemble Exicon was van plan in de zomer van 2020 (en later ook 2021) op tournee te gaan in Frankrijk. In vijf dagen tijd, rondom de nationale feestdag van 14 juli, zouden de zangers vijf keer optreden in de omgeving van Langres, 100 kilometer ten noorden van Dijon. 

De tournee kwam tot stand door de goede contacten die Exicon onderhoudt met de Nederlandse componist van Argentijnse origine, Carlos Micháns. Met hem werkte Exicon eerder samen: zijn “Herbstlieder” werden verschillende keren uitgevoerd en op cd opgenomen. 

Micháns is erg actief in de regio van Langres waar hij met Marcel Peek aan de wieg staat van diverse exposities, waaronder in het door het tweetal in 2019 opgerichte  Centre Culturel Arteméum te Langres en recent in Dijon

Ook organiseert Micháns iedere zomer een klassieke concertreeks op verschillende locaties in en om Langres. Exicon zou deze in juli 2020 (en later mogelijk 2021) invullen.  

De locaties en data, zoals die gepland waren: 

  • 10 juli: Église de Bourbonne-les-Bains
  • 11 juli: Langres, Centre Culturel Arteméum
  • 12 juli: Église de Monthureux-sur-Saône
  • 13 juli: Église de Brevoines (bij Langres)
  • 14 juli: Église de Voisey


Vanwege de beperkende maatregelen vanwege de corona-pandemie heeft Exicon deze concertreeks helaas moeten afzeggen. Heel jammer, want er lagen twee bijzondere verzoeken: Micháns zelf zou een bewerking maken van de Marseillaise. Ook de Pavane van Thoinot Arbeau (1520-1595) zou worden uitgevoerd. Deze compositie is geschreven op dezelfde plaats waar het Centre Culturel Arteméum staat, pal naast de Cathedrale Saint-Memmes te Langres. De uitvoering zou een bijzonder eerbetoon zijn ter viering van diens 500e verjaardag.


Voor een voorproefje van de Pavane, luister hier.

EGLISE DE BOURBONNE-LES-BAINS
CENTRE CULTUREL ARTEMÉUM - LANGRES
EGLISE DE MONTHUREUX-SUR-SAÔNE
EGLISE DE BREVOINES (bewerkt)
EGLISE DE VOISEY